Dušený mražený špenát recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 - 4 stroužky česnek
sůl
1 - 2 ks vejce
1 dl mléko
1 ks cibule
hladká mouka
tuk na smažení
400 g mražený špenátový protlak

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazený špenátový protlak necháme částečně rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme

  2. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Tu pak trochu zředíme vlažnou vodou, případně vývarem, dobře rozmícháme a povaříme

  3. Dále přidáme částečně rozmrazený špenát, prolisovaný česnek, sůl a dusíme do úplného rozmrazení špenátu. Nakonec přidáme mléko a vejce, které necháme za stálého míchání srazit

  4. Dušený mražený špenát podáváme jako přílohu k upečenému masu a knedlíkům nebo bramborám

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!