Bůček v jogurtu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky sůl
1 hrst křen
1 kelímek bílý jogurt
1 kg vepřový bok

Postup přípravy receptu

  1. Vykoštěný bůček nakrájíme na plátky asi 1 - 1,5 cm silné a osolíme je

  2. V misce smícháme bílý jogurt s nastrouhaným křenem. Může být i nakládaný ve sklenici. Bůček touto směsí potřeme a srolujeme do ruličky. Vložíme postavené do vymaštěného pekáčku. Zbytek směsi rozetřeme na rolky. Bůček v jogurtu pečeme odkrytý asi při 180 °C doměkka. Nepodléváme

  3. Bůček v jogurtu podáváme teplý s chlebem nebo brambory. Vynikající je i s bramborovou kaší. Zbytek výpeku necháme vystydnout a můžeme namazat na chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!