Bůček pro rozmazlené recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

slunečnicový olej
1 kg vepřový bůček
tmavá jíška
podle chuti
300 ml pivo
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
sušený česnek
česneková sůl
sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme vepřový bůček, odkrojíme kůži a kosti. Oboje můžeme použít na polévku. Bůček nakrájíme na ploché kostičky dáme do mísy. Zasypeme sušeným česnekem (můžeme použít i čerstvý - utřený), sladkou paprikou, česnekovou solí, pepřem, trochou majoránky a přidáme menší množství oleje. V míse vše promícháme.

  2. Poté vše zalijeme asi 300 ml piva, doporučuji hořké pivo. Bůček pro rozmazlené necháme do příštího dne odležet v lednici. Poté dusíme bůček na pánvi. Asi po 30 minutách by mělo maso změknout a pivo se vyvařit. Bůček pro rozmazlené podle potřeby zakápneme olejem a osmažíme, nakonec zasypeme hotovou tmavou jíškou - chvíli ještě smažíme a je hotovo.

  3. Bůček pro rozmazlené podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem a zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!