Bůček pečený na kofole recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 g sůl
sůl
500 g máslo
100 g mrkev
3 g skořice celá
40 g maliny
1 g badyán
1 g kardamon
2 kg bůček
1 g anýz
pepř
5 g pomerančová kůra
100 g kořenová petržel
1500 g kořenová petržel
1 g semínka koriandru
2 l kofola
1 g pepř bílý celý
200 g baby hrášek
200 g bílá ředkev daikon

Postup přípravy receptu

  1. Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastronádobě nebo v pekáči pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135 °C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny

  2. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčovým mixérem zahustíme petrželí a mrkví

  3. Na petrželové pyré nakrájíme petržel na malé kostky. Vaříme v malém množství vody do měkka, než se skoro všechna voda vyvaří. Rozmixujeme v mixéru, zjemníme máslem a dochutíme

  4. Nakrájíme mrkev a ředkev. Společně s baby hráškem orestujeme na olivovém oleji

  5. Před podáváním nakrájíme bůček pečený na kofole na úhledné obdélníky. Orestujeme ze všech stran a dáme ohřát do trouby na 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!