Bůček pečený na kofole recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 g sůl sůl 500 g máslo 100 g mrkev 3 g skořice celá 40 g maliny 1 g badyán 1 g kardamon 2 kg bůček 1 g anýz pepř 5 g pomerančová kůra 100 g kořenová petržel 1500 g kořenová petržel 1 g semínka koriandru 2 l kofola 1 g pepř bílý celý 200 g baby hrášek 200 g bílá ředkev daikon
Postup Bůček pečený na kofole
Postup přípravy receptu
-
Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastronádobě nebo v pekáči pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135 °C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny
Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčovým mixérem zahustíme petrželí a mrkví
Na petrželové pyré nakrájíme petržel na malé kostky. Vaříme v malém množství vody do měkka, než se skoro všechna voda vyvaří. Rozmixujeme v mixéru, zjemníme máslem a dochutíme
Nakrájíme mrkev a ředkev. Společně s baby hráškem orestujeme na olivovém oleji
Před podáváním nakrájíme bůček pečený na kofole na úhledné obdélníky. Orestujeme ze všech stran a dáme ohřát do trouby na 5 minut.