Brynzové pirohy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na ozdobu
200 g slanina
těsto
3 špetky sůl
2 ks vejce
400 g polohrubá mouka
1 dl voda (mléko)
nádivka
0.5 kostky máslo
5 ks brambory
3 dl mléko
1 ks cibule
5 špetek kopr
250 g brynza

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Scedíme je. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.

  2. Do brambor přidáme máslo, mléko, cibuli, kopr a brynzu a vytvoříme ze všeho kaši.

  3. Z vajec, mouky, soli a vody vypracujeme těsto. Vyválíme z něj plát/plátky o tloušťce asi 5 mm a vykrajujeme z něj kolečka. Měly by mít průměr asi 10 - 15 cm.

  4. Kolečka plníme připravenou náplní. Do středu dáme kávovou lžičkou náplň, kolečko přeložíme napůl a zalepíme. Okraje stlačíme k sobě. Při zalepení si můžeme lehce navlhčit prsty, aby se pak při vaření pirohy nerozlepily.

  5. Připravené pirohy dáme vařit do vroucí vody. Vaříme je asi 10 minut. Pirohy jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Během vaření si nakrájíme slaninu na kostičky a pomalu vyškvaříme.

  6. Pirohy podáváme sypané restovanou slaninou. Pije se "zincica", ale můžeme popíjet i acidofilním mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!