Brynzové noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
10 dkg máslo
0.3 l mléko
1 svazek pažitka
4 dkg sádlo
20 dkg brynza
40 dkg hrubá mouka
1 špetka kari koření
příloha
10 dkg anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku. Osolíme ji, přidáme rozpuštěné sádlo, vejce a špetku kari. Přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto.

  2. Do vařící osolené vody lžičkou zaváříme malé nočky a necháme je vařit asi 4 minuty. Pak nočky vyjmeme, dáme do mísy, přelijeme rozpuštěným máslem

  3. promícháme je s brynzou a zasypeme drobně pokrájenou pažitkou.

  4. Brynzové noky dáme na talíř a obložíme osmahnutou anglickou slaninou. Pro vegetariány slaninu vynecháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!