Krůtí kousky na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
200 ml vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
50 ml bílé víno
1 lžíce hladká mouka
1 lžička kari koření
1/2 ks zelená paprika
4 - 6 lístků čerstvý koriandr
mletý černý pepř
500 g krůtí prsa
1/2 ks oranžová paprika
omáčka teriyaki

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na jemné kousky

  2. Na oleji opečeme maso ze všech stran dorůžova, přidáme cibuli, česnek, papriku, kari koření a nasekaný čerstvý koriandr. Směs krátce orestujeme, podlijeme vínem a vývarem a několik minut za stálého míchání povaříme. Nakonec krůtí kousky zjemníme a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce a dochutíme omáčkou teriyaki

  3. Krůtí kousky na kari podáváme s rýží jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!