Krůtí kousky na kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 200 ml vývar 1 lžíce máslo 1 ks cibule 50 ml bílé víno 1 lžíce hladká mouka 1 lžička kari koření 1/2 ks zelená paprika 4 - 6 lístků čerstvý koriandr mletý černý pepř 500 g krůtí prsa 1/2 ks oranžová paprika omáčka teriyaki
Postup Krůtí kousky na kari
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na jemné kousky
Na oleji opečeme maso ze všech stran dorůžova, přidáme cibuli, česnek, papriku, kari koření a nasekaný čerstvý koriandr. Směs krátce orestujeme, podlijeme vínem a vývarem a několik minut za stálého míchání povaříme. Nakonec krůtí kousky zjemníme a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce a dochutíme omáčkou teriyaki
Krůtí kousky na kari podáváme s rýží jako hlavní chod.