Krůtí kousky na brusinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 plátky slanina
sůl
vývar
4 lžíce máslo
50 ml smetana
2 ks jablko
2 lžíce brusinky
steakové koření
400 g krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme přes vlákno na kousky ve velikosti medailonků. Potom maso potřeme olejem a posypeme steakovým kořením. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců

  2. Na horké pánvi orestujeme slaninu dozlatova. Potom ji vyjmeme, přidáme polovinu másla a jablka která necháme zkaramelizovat. Jablka vyjmeme a spolu se slaninou uchováme na teple

  3. Potom do pánve přidáme druhou polovinu másla, na kterém krůtí maso opečeme ze všech stran dorůžova. Medailonky vyjmeme a uchováme na teple

  4. Do výpeku vmícháme brusinky a asi 3 minuty restujeme. Omáčku zředíme silným vývarem, zjemníme smetanou a krátce povaříme. Podle potřeby osolíme

  5. Maso, slaninu a jablka aranžujeme na nahřáté talíře a podáváme přelité brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!