Brynzové halušky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks velká cibule
1 kelímek zakysaná smetana
250 g anglická slanina
1 balíček bramborové halušky
1 kelímek termizovaná brynza

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a opékáme v pánvi, dokud cibule řádně nezezlátne. Přímo na pánev vylijeme zakysanou smetanu a uvedeme do varu, aby lehce pobublávala. Bezprostředně poté necháme ve vařící smetaně rozpustit termizovanou brynzu. Podle chuti opepříme.

  2. Halušky připravíme podle návodu. Já vařím ve velikém širokém hrnci a používám síto na halušky. Až halušky vyplavou na hladinu, postupně je vyndáme do mísy a nakonec promícháme se směsí slaniny, cibule a smetany s brynzou.

  3. Recept je pro 4 osoby, ale počítala bych tak se třemi jedlíky, je to opravdu velice chutné. Halušky kupuji výhradně od zn. Kaufland, velice se mi osvědčily. Neřekla bych, že je to úplně slovenská verze halušek, spíš taková moje česká verze. Ale stojí za to!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!