Brynzová polévka se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 hrst strouhanka
petrželka
1 kg brambory
2 l voda
30 dkg brynza
1 lžička mletá sladká paprika
30 dkg uzený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu.

  2. Vroucí vodu mírně osolíme, vsypeme brambory a sušenou nebo čerstvou petrželku. Přidáme i hrst strouhanky. Brambory uvaříme doměkka.

  3. Mezitím si v malém hrnečku rozpustíme brynzu v horké vodě. Nejlepší je odebrat vodu z hrnce před vložením brambor. Do brynzy zamícháme mletou papriku.

  4. Do uvařených brambor vmícháme kaši z brynzy a opět přivedeme k varu. Pak polévku ihned odstavíme. Uzený sýr nakrájíme na kostičky.

  5. Brynzovou polévku rozdělíme na talíře a doplníme uzeným sýrem. Brynzovou polévku se sýrem ihned podáváme. Podle množství brambor se dá polévka jíst i jako samostatné jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!