Brynzová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
700 g brambory
1 lžička kmín
250 g brynza
3 lžičky hladká mouka
250 ml zakysaná smetana
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks cibule (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, pokrájíme na malé kostky a s kmínem a solí uvaříme doměkka.

  2. Na vyšší pánvi zpěníme na oleji najemno nasekanou cibuli, zaprášíme moukou, přidáme papriku, opražíme, podlijeme vodou, chvilku povaříme a nalijeme k uvařeným bramborám.

  3. V misce rozmícháme bryndzu, smetanu a asi 1,5 dl vody. Vlijeme do polévky, převedeme varem a můžeme podávat.

  4. Pokud by byla moc hustá, naředíme ji vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!