Brynzová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 700 g brambory 1 lžička kmín 250 g brynza 3 lžičky hladká mouka 250 ml zakysaná smetana 1 lžička mletá sladká paprika 1 ks cibule (větší)
Postup Brynzová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, pokrájíme na malé kostky a s kmínem a solí uvaříme doměkka.
Na vyšší pánvi zpěníme na oleji najemno nasekanou cibuli, zaprášíme moukou, přidáme papriku, opražíme, podlijeme vodou, chvilku povaříme a nalijeme k uvařeným bramborám.
V misce rozmícháme bryndzu, smetanu a asi 1,5 dl vody. Vlijeme do polévky, převedeme varem a můžeme podávat.
Pokud by byla moc hustá, naředíme ji vodou.