Řízek v pivním těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
150 g hladká mouka
olej na smažení
1 sklenka světlé pivo
1 špetka mletý černý pepř
8 ks masový řízek

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme hladkou mouku, do středu uděláme důlek a do důlku vsypeme sůl, mletý pepř, přidáme olej a vejce. Vidličkou mícháme, začneme přidávat studené pivo a vymícháme těstíčko, které necháme aspoň 15 minut odpočinout

  2. V těstíčku obalujeme připravené plátky masa, které vkládáme do rozpáleného oleje (sádla) a smažíme dozlatova

  3. Kuřecí nebo vepřový řízek v pivním těstíčku chutná s bramborovou přílohou, ale dá se podávat i s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!