Broskvová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g broskve
1 ks citron
200 g cukr moučka
4 sklenky bílé víno
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu ovoce, meruňky nebo broskve, odpeckujeme, oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Vmícháme do nich asi 80 g cukru a vychladíme v chladničce.

  2. Víno, kousek citronové kůry, citronovou šťávu a skořici pomalu přivedeme téměř k varu a vychladíme.

  3. Druhou polovinu ovoce prolisujeme sítem. Vmícháme zbytek cukru, vychlazené víno a nalijeme na dobře vychlazené broskve.

  4. Broskvovou polévku ihned podáváme. Nejlepší je vychlazená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!