Broskve pod marokánkovou peřinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks bílek
4 lžíce třtinový cukr
1 konzerva kompotované broskve
170 g marokánky

Postup přípravy receptu

  1. Broskve scedíme a nakrájíme na větší kostky. Troubu předehřejeme na 220 - 250 °C. Zapékací misku vymažeme máslem. Rozložíme do ní kousky broskví.

  2. Marokánky naláme do igelitového pytlíku a v něm je rozdrtíme.

  3. Bílky lehce osolíme a ušleháme je v tuhý sníh. Vmícháme do něj drcené marokánky a hmotu rozprostřeme na broskve v zapékací misce. Nakonec vše posypeme třtinovým cukrem.

  4. Zapékací misku vložíme to předehřáté trouby a broskve zapékáme, až sníh zezlátne.

  5. Broskve pod marokánkovou peřinou necháme trochu zchladnout a pak ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!