Brokolice se zelím a vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2-3 ks vejce
1 ks cibule
0 kg brokolice
0 hlávek bílé hlávkové zelí
podle chuti
sůl
tymián
chilli koření
mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme uvařit vejce natvrdo. Než bude vejce hotové, nasekáme brokolici na malé růžičky a zelí nakrájíme na menší čtverečky. Brokolici se zelím společně povaříme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Vodu můžeme trochu osolit. Mezitím nakrájíme cibuli na půlkroužky a česnek na plátky.

  2. Když je zelenina povařená, scedíme ji a necháme okapat. Dále nalijeme olivový olej do hrnce po zelenině a chvíli na něm restujeme cibuli s česnekem. Přidáme okapanou změklou zeleninu a společně chvíli promícháváme. Přidáme sůl, tymián, pepř a trochu chilli koření, pokud máme rádi pálivé. Potom oloupeme vejce, nakrájíme na kostičky a vmícháme do zeleniny.

  3. Brokolici se zelím a vejcem lze podávat jako přílohu k různě upraveným masům s brambory, ale klidně i jen tak samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!