Krůtí medailonky s restovanými krůtímí játry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
4 - 5 ks brambory
1 ks cibule
10 dkg sádlo
grilovací koření
tatarská omáčka
mletý černý pepř
500 g krůtí prsa
čerstvá zelenina
300 g krůtí játra

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na menší plátky (medailonky), lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem a necháme odležet. Krůtí játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka

  2. Na jedné pánvi osmažíme krůtí maso, měkké maso vyjmeme a na výpeku osmažíme cibuli. Na druhé pánvi na sádle orestujeme zprudka játra, která na závěr osolíme a opepříme. Bramborové hranolky usmažíme ve fritéze dozlatova

  3. Krůtí medailonky s restovanými krůtími játry servírujeme na talíř s čerstvou nakrájenou zeleninou a přidáme tatarskou nebo ďábelskou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!