Krutí medailonky s kari a citronem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks cibule
1 ks citron
vegeta
hladká mouka
1 - 2 lžičky kari koření
worcesterová omáčka
mletý černý pepř
500 g krůtí maso
1 kostka zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Citron důkladně omyjeme. Nastrouháme z něj na jemno kůru a vymačkáme šťávu. Krůtí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na medailonky, které mírně naklepeme. Medailonky vložíme do vhodné mísy a přidáme olej, sůl, pepř, vegetu, worcesterovou omáčku, kari, citronovou kůru a šťávu. Vše promícháme a necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu

  2. Na pánev slijeme olej z misky s medailonky a necháme olej rozpálit. Až pak přidáme medailonky, které orestujeme po obou stranách. Pak medailonky vyjmeme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme cibule nasekané najemno dozlatova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Vrátíme maso, přidáme masox a dusíme pod poklicí přibližně asi 30 minut za občasného promíchaní. Podle potřeby podlijeme medailonky s kari vodou a dochutíme solí

  3. Krutí medailonky s kari a citronem podáváme a dušenou rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!