Briošky plněné pomazánkou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
30 g cukr
sůl
50 g máslo
1 lžíce máslo
2 ks žloutek
1/8 l mléko
1 ks bílek
20 g droždí
350 g polohrubá mouka
1 ks kyselá okurka
1 ks vejce natvrdo
100 g pikantní tavený sýr
100 g salám Herkules
Postup Briošky plněné pomazánkou
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme. Z droždí, cukru, části mléka a trošky mouky zaděláme řídký kvásek, který necháme vyběhnout. Máslo necháme na teple rozpustit, potom ho zalijeme zbývajícím mlékem a do prochladlého vmícháme žloutky
Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme malé briošky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem a posypeme hrubou solí. Pečeme v předtopené troubě na 250 °C dozlatova
Vychladlé briošky rozřízneme a plníme pomazánkou
Pomazánka: Máslo utřeme s taveným sýrem. Okurku a uvařené vejce nastrouháme na jemném struhadle. Salám jemně nakrájíme a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme
Briošky plněné pomazánkou podáváme k čaji nebo vínu.