Briošky plněné pomazánkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

30 g cukr
sůl
50 g máslo
1 lžíce máslo
2 ks žloutek
1/8 l mléko
1 ks bílek
20 g droždí
350 g polohrubá mouka
1 ks kyselá okurka
1 ks vejce natvrdo
100 g pikantní tavený sýr
100 g salám Herkules

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme. Z droždí, cukru, části mléka a trošky mouky zaděláme řídký kvásek, který necháme vyběhnout. Máslo necháme na teple rozpustit, potom ho zalijeme zbývajícím mlékem a do prochladlého vmícháme žloutky

  2. Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme malé briošky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem a posypeme hrubou solí. Pečeme v předtopené troubě na 250 °C dozlatova

  3. Vychladlé briošky rozřízneme a plníme pomazánkou

  4. Pomazánka: Máslo utřeme s taveným sýrem. Okurku a uvařené vejce nastrouháme na jemném struhadle. Salám jemně nakrájíme a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme

  5. Briošky plněné pomazánkou podáváme k čaji nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!