Briošky plněné pomazánkou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 30 g cukr sůl 50 g máslo 1 lžíce máslo 2 ks žloutek 1/8 l mléko 1 ks bílek 20 g droždí 350 g polohrubá mouka 1 ks kyselá okurka 1 ks vejce natvrdo 100 g pikantní tavený sýr 100 g salám Herkules
Postup Briošky plněné pomazánkou
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme. Z droždí, cukru, části mléka a trošky mouky zaděláme řídký kvásek, který necháme vyběhnout. Máslo necháme na teple rozpustit, potom ho zalijeme zbývajícím mlékem a do prochladlého vmícháme žloutky
Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme malé briošky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem a posypeme hrubou solí. Pečeme v předtopené troubě na 250 °C dozlatova
Vychladlé briošky rozřízneme a plníme pomazánkou
Pomazánka: Máslo utřeme s taveným sýrem. Okurku a uvařené vejce nastrouháme na jemném struhadle. Salám jemně nakrájíme a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme
Briošky plněné pomazánkou podáváme k čaji nebo vínu.