Brambory zapékané s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
máslo
1 kg brambory
majoránka
200 g zakysaná smetana
mletý černý pepř
4 ks jablko (velké)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a jablka oloupeme. Ještě syrové brambory nakrájíme na tenké plátky. Stejně tak jablka. Zapékací mísu vymastíme a vrstvíme střídavě vrstvy brambor a jablek. Povrch jednotlivých vrstev osolíme, opepříme a zasypeme majoránkou, aby se vše pořádně provonělo.

  2. Vrchní i spodní vrstvu by měly tvořit brambory. Vejce rozmícháme a smícháme se smetanou, nalijeme na vrchní vrstvu v zapékací míse a navrch poklademe vločky másla.

  3. Předehřejeme troubu a asi 45 minut pečeme až dozlatova, nejlépe uprostřed trouby.

  4. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!