Brambory se zelím a mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 ks vejce
750 g brambory
2 ks cibule
500 g kyselé zelí
300 g směs mletého masa
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
mléko
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme na oleji, přidáme zelí, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut.

  2. Mezitím oloupeme brambory (nejlépe uvařené den předem) a nakrájíme je na plátky. Mleté maso si ochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem. Na drobně nakrájené cibuli osmahneme.

  3. Do vymazaného pekáče si poklademe brambory, potom maso, zelí a poslední vrstvu tvoří brambory. Vrstvu brambor si vždy ještě posolíme. Zalijeme směsí, kterou jsme si připravili z vejce, mléka a soli. Směs v pekáčku necháme péct dozlatova.

  4. Brambory se zelím a mletým masem podáváme třeba se zeleninovým salátem. Chutnají výborně!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!