Vepřové uzené na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 lžic olej
sůl
1 lžička tymián
1/2 lžičky chilli
1 lžička citronová šťáva
4 porce uzené vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si plátky nebo kousky vepřového uzeného masa, spíše tučnějšího

  2. V misce smícháme olej, nadrcený tymián, chilli a citronovou šťávu

  3. Maso marinádou potřeme, položíme na gril a opékáme do zlatavé barvy. Uzené maso je již před vložením na gril hotové, takže ho jen takto lehce dochutíme a opečeme. Se solí opatrně, uzené maso bývá již dost slané

  4. Vepřové uzené na grilu podáváme s chlebem, zeleninou a hořčicí nebo křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!