Brambory s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
4 lžíce strouhanka
0.4 l mléko
1 špetka mletý pepř
1 ks větší cibule
10 dkg olej nebo sádlo
4 ks vejce natvrdo
1 kg vařené brambory ve slupce
0.5 kg uzené maso nebo salám

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Vejce uvaříme natvrdo.

  2. Pekáč nebo ohnivzdornou mísu vymažeme sádlem a vysypeme houskou. Nejdříve do ní dáme vrstvu brambor, kterou posypeme drobně rozsekaným uzeným masem a sekanými vařenými vejci. Osolíme, opepříme a opět dáme vrstvu brambor a maso s vejci. Navrch dáme brambory, které polijeme cibulí osmaženou na sádle nebo omastíme a posypeme sýrem.

  3. Brambory s uzeninou dáme na 10 minut do horké trouby, pak zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, a dopečeme v horké troubě dorůžova.

  4. Zapečené brambory s uzeninou podáváme na oběd či večeři, přílohou může být zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!