Mleté maso ve slaninovém kabátku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 - 15 dkg slanina
2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
3 ks vejce
strouhanka
1 lžička petrželka
1 lžička majoránka
1 ks cibule
1 lžička vegeta
1 lžička oregano
500 g mleté maso
1 - 2 lžíce tatarská omáčka
3 lžíce rajský protlak
100 g uzený sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso (libovější) dáme do misky a pomocí vidličky rozmělníme. Rozklepneme celá vejce, přidáme prolisovaný česnek, tatarskou omáčku, rajský protlak a veškeré koření. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Cibuli vmícháme k masu a podle potřeby zahustíme strouhankou

  2. Menší zapékací mističky vyložíme až po horní okraje slaninou. Dáme vrstvu masa a sýr nakrájený na hranolky zatlačíme do masové směsi

  3. Mleté maso ve slaninovém kabátku dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Vypeče se nám tuk

  4. Mleté maso ve slaninovém kabátku vyjmeme z mističek, dáme na talíře a ihned podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!