Mleté maso ve slaninovém kabátku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 - 15 dkg slanina 2 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 3 ks vejce strouhanka 1 lžička petrželka 1 lžička majoránka 1 ks cibule 1 lžička vegeta 1 lžička oregano 500 g mleté maso 1 - 2 lžíce tatarská omáčka 3 lžíce rajský protlak 100 g uzený sýr mletý černý pepř
Postup Mleté maso ve slaninovém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso (libovější) dáme do misky a pomocí vidličky rozmělníme. Rozklepneme celá vejce, přidáme prolisovaný česnek, tatarskou omáčku, rajský protlak a veškeré koření. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Cibuli vmícháme k masu a podle potřeby zahustíme strouhankou
Menší zapékací mističky vyložíme až po horní okraje slaninou. Dáme vrstvu masa a sýr nakrájený na hranolky zatlačíme do masové směsi
Mleté maso ve slaninovém kabátku dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Vypeče se nám tuk
Mleté maso ve slaninovém kabátku vyjmeme z mističek, dáme na talíře a ihned podáváme s bramborovou kaší.