Brambory s masem a zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g brambory
500 g mleté maso
500 g kysané zelí
250 ml smetana na vaření
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mleté maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Pekáček vytřeme olejem nebo máslem a na dno rozložíme okapané zelí. Kdo chce, může zelí propláchnout, aby nebylo tak kyselé. Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně pokládáme brambory. Osolíme je a zalijeme smetanou.

  3. Pekáč s brambory, masem a zelí zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí brambor asi 30 minut. Pak sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí.

  4. Brambory s masem a zelí podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!