Brambory s knedlíkem a křenem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks cibule
1 lžička grilovací koření
3 lžičky hladká mouka
1 plátek houskový knedlík
4 ks brambory vařené ve slupce
3 lžičky krenex
0.5 ks veganská uzenina
3 lžičky pohankové sušené mléko
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si brambory ve slupce, zchladíme je a oloupeme. Brambory nakrájíme na plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme knedlík a veganskou uzeninu.

  2. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme brambory a opečeme. Když jsou brambory opečené z jedné strany, přidáme cibuli, koření a veganskou uzeninu a asi po 2 minutách knedlík. Po dalších 2 minutách vmícháme vodu s pohankovým mlékem, moukou a krenex. Další minutu mícháme a je hotovo.

  3. Brambory s knedlíkem a křenem ihned podáváme třeba jako sytou veganskou večeři.

  4. Poznámka: Normálně by mne kombinace krenexu a opečených brambor nenapadla, ale bylo mi líto zbytek ze sklenice vyhodit. A při jídle kontrast mezi pevnými brambory a měkkým knedlíkem byl taky zajímavý. Takže někdy udělám tuto kombinaci programově znovu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!