Brambory s knedlíkem a křenem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 ks cibule 1 lžička grilovací koření 3 lžičky hladká mouka 1 plátek houskový knedlík 4 ks brambory vařené ve slupce 3 lžičky krenex 0.5 ks veganská uzenina 3 lžičky pohankové sušené mléko podle potřeby olej
Postup Brambory s knedlíkem a křenem recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si brambory ve slupce, zchladíme je a oloupeme. Brambory nakrájíme na plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme knedlík a veganskou uzeninu.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme brambory a opečeme. Když jsou brambory opečené z jedné strany, přidáme cibuli, koření a veganskou uzeninu a asi po 2 minutách knedlík. Po dalších 2 minutách vmícháme vodu s pohankovým mlékem, moukou a krenex. Další minutu mícháme a je hotovo.
Brambory s knedlíkem a křenem ihned podáváme třeba jako sytou veganskou večeři.
Poznámka: Normálně by mne kombinace krenexu a opečených brambor nenapadla, ale bylo mi líto zbytek ze sklenice vyhodit. A při jídle kontrast mezi pevnými brambory a měkkým knedlíkem byl taky zajímavý. Takže někdy udělám tuto kombinaci programově znovu.