Špenátové bramboráky s uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
olej
sůl
3 ks vejce
6 ks brambory
3 - 4 lžíce smetana
6 - 8 lžic hladká mouka
1 špetka mletý kmín
6 plátků vařené uzené maso
mletý černý pepř
300 g mražený listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Listový špenát necháme rozmrazit a všechnu tekutinu vymačkáme. Špenát překrájíme nahrubo. Syrové brambory oloupeme, jemně nastrouháme a osolíme. Škrobový výluh zcela vymačkáme. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Nastrouhané brambory promícháme se špenátem, vejci, smetanou a česnekem. Postupně za stálého míchání přidáváme mouku, dokud nevznikne středně husté těstíčko. Bramborákové těstíčko se špenátem osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme asi 20 minut rozležet

  3. Těsto naneseme na pánev s horkým olejem a rozetřeme na tenkou placku. Na polovinu položíme plátek uzeného masa. Jakmile začne těsto tuhnout, přeložíme polovinu placky na maso a velmi zvolna dopékáme z obou stran do zlatavé barvy

  4. Špenátové bramboráky s uzeným masem podáváme teplé s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!