Špenátové bramboráky s uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 - 5 stroužků česnek olej sůl 3 ks vejce 6 ks brambory 3 - 4 lžíce smetana 6 - 8 lžic hladká mouka 1 špetka mletý kmín 6 plátků vařené uzené maso mletý černý pepř 300 g mražený listový špenát
Postup Špenátové bramboráky s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Listový špenát necháme rozmrazit a všechnu tekutinu vymačkáme. Špenát překrájíme nahrubo. Syrové brambory oloupeme, jemně nastrouháme a osolíme. Škrobový výluh zcela vymačkáme. Česnek oloupeme a prolisujeme
Nastrouhané brambory promícháme se špenátem, vejci, smetanou a česnekem. Postupně za stálého míchání přidáváme mouku, dokud nevznikne středně husté těstíčko. Bramborákové těstíčko se špenátem osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme asi 20 minut rozležet
Těsto naneseme na pánev s horkým olejem a rozetřeme na tenkou placku. Na polovinu položíme plátek uzeného masa. Jakmile začne těsto tuhnout, přeložíme polovinu placky na maso a velmi zvolna dopékáme z obou stran do zlatavé barvy
Špenátové bramboráky s uzeným masem podáváme teplé s čerstvou zeleninou.