Brambory po myslivecku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 kg brambory
7 dkg sádlo
podle chuti
sůl
na ozdobu
petrželová nať
podle potřeby
kůže od slaniny na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme kartáčkem, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky 2 cm silné.

  2. Brambory vyrovnáme na plech vymaštěný kůží od slaniny a pečeme v horké troubě dozlatova. Jakmile jsou plátky uvnitř propečené, porušíme jejich povrch střenkou nože.

  3. Zvlášť v kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme česnek utřený se solí a necháme zpěnit. Potom vsypeme brambory a protřeseme je, aby se omastily a ochutily.

  4. Brambory po myslivecku podáváme posypané nasekanou petrželkou a se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!