Brambory plněné brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
1 ks cibule
kmín
10 dkg uzenina
20 dkg brynza
0.5 kelímku zakysaná smetana
10 dkg uzená slanina
0.5 lžičky mletá sladká paprika
1 špetka mletá pálivá paprika
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Malé syrové brambory odrhneme kartáčkem, osušíme a rozkrojíme. Lžičkou je vydlabeme jako malé košíčky.

  2. Brynzu umícháme s hustou smetanou, s mletou sladkou paprikou, přidáme špetku pálivé papriky, sůl, vmícháme pokrájenou cibulí a přidáme i drobně pokrájenou cikánskou pečeni. Brynzovou hmotu dáme do poloviny osolených vydlabaných brambor. Druhou půlkou brambor je zpět přikryjeme. Brambory plněné brynzou vyskládáme do sádlem vymazaného pekáčku. Brambory povrchu solíme, okmínujeme a na každou dáme plátek uzené slaniny.

  3. Brambory plněné brynzou zvolna upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Vydlabané vnitřky brambor zapečeme s bramborovými košíčky.

  4. Brambory plněné brynzou se hodí i jako slané pohoštění třeba u vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!