Bramborový závin se zelím a slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g brambory 3 ks žloutek 1 ks cibule 150 g hladká mouka 2 lžičky kukuřičný škrob 1 lžička čerstvá petrželka 80 g kysané zelí na ozdobu 100 g slanina podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby máslo
Postup Bramborový závin se zelím a slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, rozmačkáme mačkadlem nebo nastrouháme. Brambory promícháme se žloutky, solí, moukou a škrobem. Vznikne nám hladké těsto, které přikryjeme folií a necháme 30 minut odpočívat.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle dozlatova. Přidáme nakrájenou slaninu a restujeme dokřupava. Zelí několikrát propláchneme a ostrým nožem nasekáme na jemno. Zelí promícháme s pepřem, solí a čerstvě nasekanou petrželkou.
Bramborové těsto se snažíme na vymaštěném alobalu vyválet do obdélníku silného asi 1 cm. Na bramborové těsto naneseme zelí a dobře rozprostřeme. Bramborové těsto se zelím posypeme slaninou, zabalíme do rolády a dobře uzavřeme alobalem. Závin musí být dobře zakrytý.
Bramborový závin se zelím vložíme do vroucí vody a vaříme na mírném ohni asi 40 minut. Bramborový závin odendáme z alobalu.
Bramborový závin se zelím a slaninou nakrájíme na slabé plátky a můžeme podávat s různým masem.