Bramborový závin s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 lžíce olej
150 g strouhanka
300 g maso mleté
těsto
sůl
2 ks vejce
1 kg brambory
350 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme doměkka. Ještě horké je prolisujeme. Během vaření se osmahneme maso na troše oleje.

  2. Brambory dáme do mísy nebo na vál. Posypeme moukou a necháme chvíli prochladnout. Pak přidáme vejce a špetku soli a vypracujeme těsto.

  3. Těsto rozválíme na plát (nejlépe na pečícím papíře), posypeme strouhankou a osmahnutým masem.

  4. Těsto pomocí papíru stočíme (podle potřeby jej můžeme pomazat sádlem)

  5. dvakrát převážeme a vaříme. Po 10 minutách jedno převázání uvolníme, aby mohl závin nabývat. Vaříme ještě asi 30 minut.

  6. Hotový závin nití nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!