Bramborový závin s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 lžíce olej 150 g strouhanka 300 g maso mleté těsto sůl 2 ks vejce 1 kg brambory 350 g hrubá mouka
Postup Bramborový závin s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme doměkka. Ještě horké je prolisujeme. Během vaření se osmahneme maso na troše oleje.
Brambory dáme do mísy nebo na vál. Posypeme moukou a necháme chvíli prochladnout. Pak přidáme vejce a špetku soli a vypracujeme těsto.
Těsto rozválíme na plát (nejlépe na pečícím papíře), posypeme strouhankou a osmahnutým masem.
Těsto pomocí papíru stočíme (podle potřeby jej můžeme pomazat sádlem)
dvakrát převážeme a vaříme. Po 10 minutách jedno převázání uvolníme, aby mohl závin nabývat. Vaříme ještě asi 30 minut.
Hotový závin nití nakrájíme na plátky.