Bramborový špíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
slanina
2-3 ks paprika
500 g brambory
3-4 cibule
3-4 ks mrkev
koření
olivový olej
1-2 ks mladá cuketa
omáčka
1-2 ks česnek
sůl
2-3 snítky petrželka
2 lžíce majonéza
kysaná smetana
mletý černý pepř
100 g modrý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Pokud můžeme, předvaříme si malé brambory den předem. Papriky, mrkev, cibuli, cuketu očistíme a vše nakrájíme na velikost brambor.

  2. Na špejli dáváme bramboru, papriku, mrkev, cibuli, cuketu a pak opakujeme. Pokud chceme, můžeme špíz proložit i slaninou.

  3. Pekáč si vymažeme sádlem nebo olejem a vložíme špízy, které lehce přelijeme olivovým olejem a posypeme pepřem a solí. Bramborové špízy vložíme do předehřáté trouby asi na 180 °C a pečeme 15 minut.

  4. Zatím si připravíme studenou omáčku. Nasekáme si petrželku, nastrouháme si nahrubo modrý sýr. Oboje smícháme, přidáme asi 2 lžíce majonézy, kysanou smetanu, osolíme, opepříme a omáčku důkladně zamícháme. Podle chuti můžeme přidat stroužek česneku.

  5. Hotové bramborové špízy rozdělíme na talíře a přidáme studenou omáčku. Bramborové špízy ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!