Bramborový salát se zelenou čočkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks brambory
0.5 lžíce majoránka
1 lžíce libeček
250 g zelená čočka
zálivka
2 stroužky česnek
sůl
150 ml vývar
1 lžíce máslo
2 lžíce ocet
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočenou čočku propláchneme a dáme vařit s libečkem a majoránkou. Velké brambory očistíme a neoloupané je uvaříme doměkka.

  2. Mezitím si připravíme zálivku. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme vývar a ocet, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Necháme přejít varem.

  3. Změklou čočku scedíme a dáme okapat. Uvařené brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čočku a brambory smícháme a přidáme zálivku. Opět důkladně promícháme a popřípadě ještě dochutíme solí či pepřem.

  4. Bramborový salát se zelenou čočkou můžeme podávat jako přílohu či jako lehčí večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!