Bramborový salát se sýrovým kaprem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky kapr
podle chuti
olej
sůl
majonéza
hořčice
bílý jogurt
lák z okurek
mletý černý pepř
příloha
4 ks vejce
1 kg brambory
2 ks šalotka
1 svazek jarní cibulka
3 ks řapíkový celer
5 ks okurka v nálevu
na obalení
2 dl mléko
50 g hladká mouka
50 g tvrdý sýr
1 lžička čerstvá petrželka
1 ks vejce L
na ozdobu
citron
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Malé brambory dobře okartáčujeme a dáme vařit doměkka asi na 20 minut do osolené vody. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno i s natí. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kolečka. Šalotku a okurky nakrájíme také na kolečka.

  2. Nakrájené brambory promícháme s nasekanou cibulkou i s natí, nakrájeným celerem, šalotkou a okurkami. Brambory se zeleninou osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  3. Majonézu, olej, jogurt, okurkový lák a olej promícháme. Majonézovou zálivku přidáme k bramborám a ještě jednou promícháme. Salát přikryjeme transparentní folií a dáme na pár hodin do lednice.

  4. Vejce rozšleháme s mlékem, mouku, solí, nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. V těstíčku obalíme kapří filé a smažíme pěkně dozlatova z obou stran. Kapří filé ukládáme na sací ubrousek.

  5. Bramborový salát rozdělíme na talíře s kapřím filé. Kapří filé ozdobíme měsíčkem citronu.

  6. Bramborový salát se sýrovým kaprem podáváme jako hlavní chod při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!