Bramborový salát s restovaným tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce majonéza
2 ks rajče
150 g tuňák
2 ks šalotka
1 lžíce ančovičky
3 lžíce olivový olej
2 lžíce kysaná smetana
mletý bílý pepř
3 lžíce bílý vinný ocet
3 lžíce černé olivy
olivový olej na smažení
2 lžíce dijonská hořčice
2 ks vejce natvrdo
2 ks červená cibule
300 g nové brambory
80 g zelené fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory opláchneme a uvaříme doměkka. Omytého a osušeného čerstvého tuňáka nařežeme na menší kostky a restujeme je v rozpáleném olivovém oleji na pánvi dozlatova.

  2. Zelené fazolky očistíme, spaříme horkou vodou a nakrájíme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na jemná kolečka, rajčata na čtvrtky a vejce na větší kousky.

  3. Na dresink našleháme majonézu, smetanu, hořčici, šalotku nakrájenou najemno, olej a ocet. Osolíme a opepříme. Do dresinku vložíme rozpůlené brambory, cibuli, fazolky a rajčata. Přidáme vypeckované černé olivy a vejce.

  4. Nakonec základ bramborového salát promícháme s nasekanými ančovičkami a restovaným tuňákem.

  5. Bramborový salát s restovaným tuňákem podáváme s celozrnným pečivem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!