Salát ze syrové červené řepy a kysaného zelí recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 ks cibule
100 g tvrdý sýr
2 - 4 lžíce tatarská omáčka
1 - 2 ks červená řepa
2 - 4 lžíce kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Jednu větší nebo dvě malé syrové řepy oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Jemnější střední cibuli a sýr nakrájíme na kostičky. Kysané zelí pokrájíme na kousky

  2. Cibule by neměla být moc ostrá, většinou se to pozná tak, že má i jemnější slupky. Můžeme použít skoro jakýkoliv tvrdý sýr, například je dobrá gouda nebo čedar, ale dělala jsem salát i z mozzarelly nebo balkánského sýra a taky se to dalo

  3. K řepě, cibuli a sýru přidáme pokrájené kysané zelí, tatarku a zamícháme. Místo sýra můžeme použít zbytky kuřecího masa nebo dobrou šunku. Lze použít půl množství tatarky a půl množství majonézy. Také můžeme přidat papriku nakrájenou na kostičky

  4. Salát ze syrové červené řepy a kysaného zelí podáváme vychlazený. Je to takový jedlý salát, který zmizne, ani nevíte jak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!