Salát ze žampionů recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
4 lžíce olej
sůl
4 lžíce ocet
1/2 ks citron
500 - 600 g žampiony
pepř
2 lžíce olivový olej
2 ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku a petrželku jemně nasekáme

  2. Žampiony omyjeme, kloboučky sloupneme a nakrájíme na plátky. Pokapeme vymačkanou šťávou z citronu

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce osmahneme žampiony a asi 4 minuty je podusíme ve vlastní šťávě

  4. Olej smícháme s octem, cukrem, solí a pepřem. Můžeme případně naředit trochou studené vody

  5. Podušené žampiony přendáme do misky, přisypeme cibulku, polijeme okořeněným octem s olejem a dobře promícháme. Necháme vychladnout

  6. Žampionový salát posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme jako přílohu k minutkám z masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!