Salát ze zelí a hub recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce mletý pepř 200 g anglická slanina 4 lžíce sójová omáčka 1/2 hlávky bílé zelí 250 g čerstvé žampiony
Postup Salát ze zelí a hub
Postup přípravy receptu
-
Zelí nasekáme na jemno a dáme do větší mísy
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pokud jsou větší, ještě je přepůlíme. Slaninu nakrájíme na silnější nudličky
Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme žampiony a restujeme. Když jsou žampiony téměř měkké, osolíme, opepříme, přilijeme sójovou omáčku a směs dorestujeme
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a studené nakrájíme na plátky
Žampionovou směs promícháme se zelím, rozdělíme do misek, které ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme.