Salát ze zelí a hub recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
mletý pepř
200 g anglická slanina
4 lžíce sójová omáčka
1/2 hlávky bílé zelí
250 g čerstvé žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nasekáme na jemno a dáme do větší mísy

  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pokud jsou větší, ještě je přepůlíme. Slaninu nakrájíme na silnější nudličky

  3. Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme žampiony a restujeme. Když jsou žampiony téměř měkké, osolíme, opepříme, přilijeme sójovou omáčku a směs dorestujeme

  4. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a studené nakrájíme na plátky

  5. Žampionovou směs promícháme se zelím, rozdělíme do misek, které ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!