Bramborový salát s křupavou slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti 1 lžička cukr sůl 5 lžic ocet 2 lžičky hořčice čerstvě mletý pepř směs 100 g slanina 1 kg brambory 1 ks cibule 300 ml zeleninový vývar na ozdobu 1 svazeček pažitka
Postup Bramborový salát s křupavou slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory předem dobře okartáčujeme a vložíme se slupkou vařit do osolené vody. Dbáme na to, abychom brambory nerozvařili. Ještě teplé brambory nakrájíme na asi 5 mm silné plátky, osolíme a opepříme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Pažitku opereme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Uvaříme si zeleninový vývar, který ihned po odstavení dochutíme octem, hořčicí, nakrájenou cibulí, cukrem, solí a pepřem. Vývar dobře promícháme, přelijeme jím brambory a promícháme. Slaninu osmažíme do křupava. Připravenou slaninu nakonec promícháme s bramborovým salátem.
Bramborový salát s křupavou slaninou podáváme ozdobený nasekanou pažitkou jako přílohu.