Bramborový salát s křupavou slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
1 lžička cukr
sůl
5 lžic ocet
2 lžičky hořčice
čerstvě mletý pepř
směs
100 g slanina
1 kg brambory
1 ks cibule
300 ml zeleninový vývar
na ozdobu
1 svazeček pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory předem dobře okartáčujeme a vložíme se slupkou vařit do osolené vody. Dbáme na to, abychom brambory nerozvařili. Ještě teplé brambory nakrájíme na asi 5 mm silné plátky, osolíme a opepříme.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Pažitku opereme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  3. Uvaříme si zeleninový vývar, který ihned po odstavení dochutíme octem, hořčicí, nakrájenou cibulí, cukrem, solí a pepřem. Vývar dobře promícháme, přelijeme jím brambory a promícháme. Slaninu osmažíme do křupava. Připravenou slaninu nakonec promícháme s bramborovým salátem.

  4. Bramborový salát s křupavou slaninou podáváme ozdobený nasekanou pažitkou jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!