Bramborový salát s chřestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
800 g brambory
1 ks cibule
20 g petrželová nať
1 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř
250 g bílý chřest
250 g zelený chřest
200 g holandská omáčka
na ozdobu
120 g anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme je, nakrájíme na plátky a necháme vychladit. Chřest očistíme, šikmými řezy nakrájíme na 3cm dlouhé kousky a uvaříme je v osolené vodě.

  2. Malou cibuli očistíme, nasekáme najemno a na másle ji zpěníme. Cibuli přidáme do připravené základní holandské omáčky. Omáčku ochutíme hořčicí, solí, bílým pepřem a posekanou petrželovou natí a vše lehce promícháme.

  3. Při podávání doplníme bramborový salát s chřestem plátky opečené slaniny. Salát podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!