Bramborový salát s chřestem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo 800 g brambory 1 ks cibule 20 g petrželová nať 1 lžíce dijonská hořčice mletý černý pepř 250 g bílý chřest 250 g zelený chřest 200 g holandská omáčka na ozdobu 120 g anglická slanina
Postup Bramborový salát s chřestem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme je, nakrájíme na plátky a necháme vychladit. Chřest očistíme, šikmými řezy nakrájíme na 3cm dlouhé kousky a uvaříme je v osolené vodě.
Malou cibuli očistíme, nasekáme najemno a na másle ji zpěníme. Cibuli přidáme do připravené základní holandské omáčky. Omáčku ochutíme hořčicí, solí, bílým pepřem a posekanou petrželovou natí a vše lehce promícháme.
Při podávání doplníme bramborový salát s chřestem plátky opečené slaniny. Salát podáváme ihned.