Bramborový salát s balkánským sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
400 g brambory
5 ks ředkvičky
100 g zakysaná smetana
80 g balkánský sýr
1 ks řapíkatý celer
podle chuti
kedlubna
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce s trochou kmínu, necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky. Očištěné ředkvičky a popřípadě kedlubnu nakrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer uvaříme a nakrájíme na kostičky. Balkánský sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do zakysané smetany přidáme nakrájený česnek, nastrouhaný balkánský sýr a vymixujeme na hladký dresink, který dochutíme mletým pepřem a solí.

  3. Nakrájené brambory, ředkvičky a uvařený řapíkatý celer promícháme s dresinkem a necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny.

  4. Bramborový salát s balkánským sýrem podáváme jako přílohu a jako samostatný salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!