Bramborový salát podle babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička ocet
1 kg brambory
2 ks cibule
1 ks celer
250 ml majonéza
2-3 ks mrkev
1 balení sterilovaný hrášek
5 ks kyselé okurky
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a zkusíme vidličkou, aby nebyly rozvařené. Mezitím uvaříme zeleninu. Mrkev nastrouháme na hrubo a přiměřené množství celeru také nastrouháme na hrubo. Dáme do hrnce a mírně zalijeme vodou, vaříme do poloměkka a přidáme polévkovou lžíci octa, chvíli dovaříme, scedíme a necháme vychladnout.

  2. Do mísy si mezitím nakrájíme dvě cibule na jemno. Jedna cibule může být lahůdková červená. Pět okurek nakrájíme na jemné kostičky, přidáme hrášek ve slaném nálevu (180 g - bez nálevu). Nyní budeme do směsi lisovat přes čtvercové kruhátko brambory na pravidelné kostičky.

  3. Brambory mírně osolíme, opatrně promícháme a přidáváme zeleninu. Nyní přijde poslední složka - majonéza. Opatrně vmícháme majonézu, abychom nerozmačkali brambory. Přidáme půl balení i více podle chuti.

  4. Bramborový salát podle babičky vložíme do mísy a můžeme ozdobit do hvězdice nakrájenou sladkokyselou okurkou, nebo na čtvrtky nakrájeným vejcem na tvrdo. Představivosti a chuti se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!