Zapečené rigatoni recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
220 g sýr ricotta
450 g rigatoni
pepř
1 lžíce olivový olej
220 g strouhaný parmazán
125 ml smetana ke šlehání
120 g sušená rajčata
200 g tuňák z konzervy

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku slabě vymažeme máslem. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící olivového oleje a uvaříme v ní těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Scedíme je, po důkladném okapání odložíme a necháme částečně vychladnout

  2. V míse smícháme kousky masa tuňáka se sýrem ricotta a rozetřeme v hladký krém. Krém vložíme do plátěného sáčku s kulatou trubičkou a naplníme jím rigatoni (silné rýhované trubičky). Naplněné rigatoni urovnáme do zapékací misky

  3. V misce smícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem, osolíme a opepříme. Hmotu naneseme na těstoviny a navrch upravíme do křížků sušená rajčata. Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) asi 20 minut

  4. Hotové rigatoni podáváme horké přímo ze zapékací misky

  5. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!