Bramborový salát delikates recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
2 kg brambory
2 ks cibule
0 ks celer
750 ml majonéza
4 ks mrkev
2 ks petržel
8 ks sterilovaná okurka
podle chuti
sůl
hořčice
citronová šťáva
rostlinný olej
lák z okurek
mletý černý pepř
sterilovaná směs

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Já preferuji spíše kostičky tak 1x1 cm. Dále jako na klasický bramborový salát uvaříme do poloměkka kořenovou zeleninu (petržel, celer, mrkev) a vejce natvrdo. Vše nakrájíme nadrobno včetně okurek a cibule. Jednu až dvě mrkve necháme v syrovém stavu a nastrouháme je na jemném struhadle.

  2. Vše smícháme dohromady i s majonézou a dochutíme solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou, hořčicí a trochou oleje. Dochutit můžeme i lákem z okurek. Dávám i dost majonézy, cibule dávám také celkem dost, ale je to na každém, jak kdo a co má rád.

  3. Tento salát je jiný tím, že se přidává dost syrové mrkve, díky tomu je o moc lepší a svěží. Kdo chce, může přidat i nakrájenou šunku, ale salát se pak rychleji kazí. Já myslím, že není potřeba. Kdo potřebuje mít salát rychleji hotový, také se dá dát místo vařené kořenové zeleniny sterilovaná směs do bramborového salátu, nebo se dá i přidat směs ke všemu, co je uvedeno v receptu. Důležitá je tam ta syrová strouhaná mrkev.

  4. Bramborový salát delikates podáváme jako přílohu k řízkům, smaženým rybám a jako salát na chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!