Bramborový salát ála Lukáš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 konzerv hrášek
6 ks vejce
4 kg brambory
1-2 ks cibule
0 ks celer
750 ml majonéza
4 ks mrkev
1 ks petržel
3 ks kyselá okurka
2 lžíce kremžská hořčice
250 g měkký salám
podle chuti
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme přes sítko na kostičky. Zeleninu (celer, mrkev, petržel) očistíme, uvaříme ji a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kyselou okurku a vejce uvařená natvrdo také nakrájíme na kostičky. Měkký salám (junior nebo šunkový) taktéž nakrájíme.

  2. Dále je postup velice jednoduchý. Všechny nakrájené suroviny vložíme do mísy, přidáme majonézu, kremžskou hořčici a scezený hrášek. Salát důkladně promícháme a dochutíme octem a solí.

  3. Bramborový salát ála Lukáš podáváme ke štědrovečerní večeři a při jiných příležitostech podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!