Bramborový nákyp s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
80 g máslo
2 lžíce strouhanka
1 kg brambory
125 ml mléko
1 ks cibule
muškátový oříšek
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
500 g mleté maso (míchané)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka ve slané vodě. Z brambor a mléka připravíme bramborovou kaši, jíž podle chuti ochutíme muškátovým oříškem.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Spolu s vejcem, solí, pepřem a sladkou paprikou ji zapracujeme do masa.

  3. Do tukem vymazané zapékací misky dáme vrstvu bramborové kaše, asi polovinu, na ni vrstvu masové směsi a nakonec opět bramborovou kaši.

  4. Posypeme připravenou strouhankou a navrch položíme vločky másla. Pečeme v troubě při 220 °C po dobu 50 minut.

  5. Tip: Strouhanku lze smíchat s různými druhy koření - s provensálským kořením, bazalkou, česnekem. Rovněž je možné povrch posypat sýrem - eidamem, ementálem, parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!