Bramborový nákyp s masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 80 g máslo 2 lžíce strouhanka 1 kg brambory 125 ml mléko 1 ks cibule muškátový oříšek mletá sladká paprika mletý černý pepř 500 g mleté maso (míchané)
Postup Bramborový nákyp s masem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka ve slané vodě. Z brambor a mléka připravíme bramborovou kaši, jíž podle chuti ochutíme muškátovým oříškem.
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Spolu s vejcem, solí, pepřem a sladkou paprikou ji zapracujeme do masa.
Do tukem vymazané zapékací misky dáme vrstvu bramborové kaše, asi polovinu, na ni vrstvu masové směsi a nakonec opět bramborovou kaši.
Posypeme připravenou strouhankou a navrch položíme vločky másla. Pečeme v troubě při 220 °C po dobu 50 minut.
Tip: Strouhanku lze smíchat s různými druhy koření - s provensálským kořením, bazalkou, česnekem. Rovněž je možné povrch posypat sýrem - eidamem, ementálem, parmezánem.