Bramborový nákyp s cuketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce máslo
1 ks cuketa
150 g eidam
200 ml smetana ke šlehání
500 g brambor
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory odrhneme a nakrájíme na silnější plátky. Cuketu očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Zapékací formu si vymažeme máslem, po stranách vyskládáme brambory. Pečeme samotné ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  3. Poté do středu formy vyskládáme cuketu, povrch pomažeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme. Zalijeme smetanou vymíchanou s muškátovým oříškem. Zapékáme.

  4. Na závěr bramborový nákyp posypeme hustě strouhaným sýrem a zapékáme do rozpuštění sýra a vytvoření křupavé svrchní vrstvy.

  5. Bramborový nákyp podáváme horký.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!