Bramborový koláč s jablkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g brambory
1 ks cibule
1 ks jablko
100 g čedar
0 lžiček koření na mleté maso
150 g mleté hovězí maso
1 ks rajský protlak
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje zpěníme nasekanou cibulku. Přidáme nakrájené maso, osolíme, okořeníme a krátce podusíme. Zapékací misku vymažeme olejem. Brambory a jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Na dno misky rozložíme plátky oloupaných brambor a jablek, lehce osolíme a opepříme, přidáme masovou směs a přikryjeme opět plátky brambor a jablek. Povrch koláče posypeme nahrubo strouhaným sýrem a zalijeme trochou protlaku. Bramborový koláč s jablkem pečeme v troubě předehřáté na

  3. 190 °C, až povrch zezlátne.

  4. Bramborový koláč s jablkem necháme lehce vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!