Bramborový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

česnek
3 lžičky sůl
3 lžičky ocet
voda
2 sklenice voda
1 kostka kvasnice
1 kg hladká mouka
3 ks vařené brambory
3 lžičky celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy s moukou nadrobíme droždí, zalijeme sklenicí vlažné vody. Po chvíli přidáme sůl, kmín, ocet, sklenici vody a nastrouhané předem uvařené brambory. Vypracujeme tuhé těsto a necháme 30 minut kynout (mezitím třikrát převalujeme)

  2. Těsto na chléb dáme na vymazaný plech a ještě necháme 20 minut kynout (přitom rozehřejeme troubu naplno). Do trouby vložíme hrnek s vodou a bramborový chléb pečeme půl hodiny naplno a půl hodiny na půl výkonu

  3. Hotový bramborový chléb ihned potřeme vodou ochucenou prolisovaným česnekem a zabalíme do utěrky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!