Bramborový bochánek se sýrem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
170 g brambory
4 lžíce mléko
1/2 lžičky prášek do pečiva
100 g niva
1 ks hermelín
170 g hladká mouka
1 svazeček jarní cibulka
mletá chilli paprika
1 lžíce krémžská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, solí a mletou chilli paprikou. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oba sýry nakrájíme na kostky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme s mlékem a hořčicí

  2. Strouhané brambory promícháme s připravenou a ochucenou moukou. Přidáme nakrájené sýry, cibulku a vše zalijeme rozšlehaným vejcem

  3. Pomocí vařečky vymícháme v těsto. Těsto bude mít řidší a lepivější konzistenci. Z těsta utvoříme kouli - bochánek, který přendáme na plech vyložený pečícím papírem

  4. Troubu předehřejeme na 190 °C. Vložíme bramborový bochánek a pečeme asi 40 minut do zrůžovění

  5. Bramborový bochánek se sýrem podáváme nejčastěji jako chuťovku s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!