Bramborové vdolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
250 g brambory
1 dl mléko
20 g droždí
300 g hladká mouka
1 lžíce vlažná voda
podle potřeby
olej na smažení
mouka na podsypání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Na kvásek rozdrobíme do hrnku droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky, vlažné mléko a necháme chvíli kynout. Zbytek mouky promícháme se solí a nastrouhanými brambory. Přidáme vejce a připravený kvásek, přilijeme zbytek vlažného mléka a zaděláme tužší hladké těsto, které necháme 1 hodinu v teple vykynout.

  3. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát silný asi 1,5 cm. Vykrájíme pomocí vykrajovátka kolečka, která potom smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova.

  4. Bramborové vdolky můžeme podávat na slano třeba s kečupem a sýrem, ale jsou dobrá i na sladko s povidly, tvarohem a smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!