Bramborové vdolky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 250 g brambory 1 dl mléko 20 g droždí 300 g hladká mouka 1 lžíce vlažná voda podle potřeby olej na smažení mouka na podsypání
Postup Bramborové vdolky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle.
Na kvásek rozdrobíme do hrnku droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky, vlažné mléko a necháme chvíli kynout. Zbytek mouky promícháme se solí a nastrouhanými brambory. Přidáme vejce a připravený kvásek, přilijeme zbytek vlažného mléka a zaděláme tužší hladké těsto, které necháme 1 hodinu v teple vykynout.
Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát silný asi 1,5 cm. Vykrájíme pomocí vykrajovátka kolečka, která potom smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova.
Bramborové vdolky můžeme podávat na slano třeba s kečupem a sýrem, ale jsou dobrá i na sladko s povidly, tvarohem a smetanou.